İnsanı bir kaynak olarak gören yönetim anlayışına karşı insanı bir kıymet ve değer olarak gören İnsan Kıymetleri Birimimiz insan odaklı bir anlayışı temsil etmektedir. Bu bakımdan önceliğimiz insanı ve beklentilerini anlama esasına dayanmaktadır. Birimimizin temel amacı çalışanların ekonomik ve sosyal beklentilerine cevap verebilme ve çalışanlarımıza güvenli bir çalışma ortamı hazırlamaktır.
• İnsan Kıymetleri seçme ve yerleştirme politikamızın temeli “liyakat ve ehliyet” prensibine dayanmaktadır.
• İnsan Kıymetleri bakiyesine göre iş tanımı yapmak yerine, işin gereklerine ve yetkinlik analizlerine göre, çalışan seçimi yapılmaktadır.
• Çalışanların kurum içi kıdeminin yanında kurum dışı kıdemi de göz önünde bulundurulmaktadır.
• Seçme ve yerleştirmede personelin/adayın eğitim alt yapısının yanında, tanımlı işlere yönelik ilgi ve becerileri de dikkate alınmaktadır.
• Değişen koşullara uyum sağlayabilmek ve kurumun başarılı çizgisini sürdürebilmek için sürekli gelişim şarttır. Çalışanlarımızın bilgi ve motivasyonu, ve takım ruhu içinde çalışmaları başarımızın temel taşlarını oluşturur. Çalışanlarımızı kurumumuzun sürekli gelişimine paralel olarak geliştirilmesi gereken en önemli kıymetimiz olarak görmekteyiz.
• Kurumumuzda hedeflerin, iş sonuçlarının ve kişisel yetkinliklerin birlikte ele alındığı etkin ve objektif bir değerlendirme amaçlı bir performans değerlendirme sistemi uygulanmaktadır. Bu sistem yönetici ve çalışanın karşılıklı beklentilerini paylaşmasına, performans değerlendirmede somut, ölçülebilir kriterlerin kullanılmasına imkan tanır.
• Her işin ve görevin MÜSİAD’a ait olduğu unutulmadan, birimler arasında yeni bir ilişki ve iletişim tanımı yapılıp yetkin bir şekilde çalışma sağlanmaktadır.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 5 genç iş adamının gayretleriyle İstanbul'da kuruldu.
Kurulduğu günden itibaren yerelde teşkilatlanma çalışmalarına büyük önem veren MÜSİAD, Anadolu'daki ilk şubesini 1991 yılında Kayseri'de açtı.
Küresel ölçekte çalışmalarını sürdüren MÜSİAD, ilk yurt dışı şubesini 1993 yılında Almanya'nın Münih şehrinde açtı.
Tohumları 1990 yılında Mecidiyeköy'de atılan MÜSİAD, 2007 yılında Sütlüce'deki yeni Genel Merkez binasına taşındı.
MÜSİAD, E-muhtıra, 17-25 Aralık Ekonomik Darbe girişimi gibi kriz dönemlerinde her zaman demokrasiden yana tavır aldı.
MÜSİAD, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'ne karşı devleti ve milletiyle omuz omuza yürüdü.
Türkiye'nin en büyük STK'sı MÜSİAD, modern ve güçlü Türkiye'ye yakışan, yeni Genel Merkez binasına taşındı.
29 yıllık bir geçmişe sahip olan MÜSİAD, modern ve güçlü Türkiye'ye yakışan bir şekilde yönetim sistemini yeniden kurgulayarak geleceğe yön veriyor.
Mahmut Asmalı, Eylül 2021 yılında gerçekleştirilen 26. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle 7. MÜSİAD Genel Başkanı oldu.
İş insanlarının ve istihdam ettikleri elemanların kişisel donanımlarını artırmayı; onların, sanayinin ve ticaretin tüm fonksiyonları bakımından daha verimli çalışmasını sağlamayı hedefler.
Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin iş ve işleyiş sistemlerinin geliştirilmesini ve insan-bilgi-para unsurlarının denge ve uyum içinde daha iyi sevk ve idare edilmesini sağlar.
Tüm sektörler için, iç ve dış pazarların, piyasaların araştırılmasına, geliştirilmesine; üreticiden tüketiciye, satıcıdan alıcıya uzanan yolların açılmasına öncelik verir.
Ülkemizin ekonomik ve sosyal meselelerinin yanında; bölgesel, sektörel ve uluslararası meseleler ile ilgili birçok araştırma yapar ve bunları kamuoyu ile paylaşır.